Klas 5A van Basisschool de startbaan trok op onderzoek uit over het leesgedrag van kinderen. Waar beter dan in een bibliotheek kun je mensen daarover aan de tand voelen? Dus trok 5A gepakt en gezakt met 3 camera’s, microfoons en een fototoestel naar de Bibliotheek van Maasmechelen waar een zeer hartelijk onthaal ons wachtte. De videoreportage zal vanaf woensdagnamiddag 8 oktober op onze website te bekijken zijn.

Bekijk hier alle foto’s van het bezoek aan de Bib.

Moeder waarom LEZEN wij? Het fotoverslag

Om goed voorbereid te zijn kregen de leerlingen eerst een spoedcursus ‘goede vragen stellen’, en werden de basisregels van het camerawerk voor interviews overlopen.

DSC_0006DSC_0031

Bibliothecaresse Wendy ontving de jonge reporters zeer hartelijk, en koos samen met hen de beste plekjes uit om de interviews in op te nemen. Cameraman Yannick bewees meteen dat hij al enkele kneepjes van het vak onder de knie heeft.

2 vriendelijke dames, Brigitte en Alice, wilden met plezier hun licht laten schijnen over het onderwerp: ‘kinderen en lezen’

 

DSC_0051DSC_0048

Het opnemen van de interviews vergde de nodige concentratie. Zowel bij de cameravrouw als de klankvrouw.

Wanneer Sanne naar het lievelingsboek van Bibliothecaresse Wendy vraagt, begint ze enthousiast te vertellen over Roald Dahl, tot zelfs Sanne’s ogen ervan gaan blinken.

DSC_0116DSC_0121

Als afsluiter van de reportage maken we nog een opname met een sticker ‘Ik haat lezen’ die we in de Bib zijn tegengekomen.

 

DSC_0040DSC_0025

 

Reporter Pieter stelde enkele specifieke vragen zoals: ‘zou er meer gelezen worden als deze winter de stroom uitvalt?’

Aan het einde moeten we zeker nog onze chauffeur bedanken. Zonder hem waren we nooit tot in de Bib geraakt.

 

Klasredactie 5A

 

Plaats een reactie

Je reactie wordt geplaatst...

Wil je een mail ontvangen als iemand reageert op je bericht?

http://bastabende.be/wp-content/themes/selecta