Dat kinderrechten belangrijk zijn wisten de leerlingen van L6 van Basisschool de Toverfluit al langer. En net daarom zijn ze tijdens hun redactieweek met dit thema aan de slag gegaan om zoveel mogelijk andere mensen van dit belang te overtuigen. De leerlingen werkten zelf een kinderrechten TV-programma uit waarbij ze de presentatie, interviews,en licht en beeldtechniek helemaal voor eigen rekening namen. Aan bod kwamen tientallen zelfgemaakte televisie-items. Alle leerlingen maakten een stopmotion film rond een kinderrecht, in ‘wat als’ fragmenten werd het gevaar van gebrek aan kinderrechten getoond, en er werd zelfs een kortfilm opgenomen over kinderrechten in Hasselt anno 2048. Tijdens hun redactiewerk bekwaamden de kinderen zichzelf als scenarist, cameraman, fotograaf, acteur, actrice of presentatrice.
Wil je een blik achter de schermen van dit gebeuren? Bekijk dan HIER enkele foto’s.

De films uit het kinderrechten programma kan je hieronder herbekijken.

Zoals het hoort bij een  TV programma maakten de leerlingen een introfilm om de titel ‘kinderrechten’ aan te kondigen. Hierbij experimenteerden ze met enkele eenvoudige special effects.

In een lego animatiefilm brachten de leerlingen ‘recht op bescherming’ in beeld.

Met veel moeite weekten de kinderen wat antwoorden los omtrent kinderrechten. Ze kwamen vooral tot de vaststelling dat er nog veel werk aan de winkel is. Uit dit kort fragment leerden de kinderen vooral bij dat je door het monteren van vragen en antwoorden een totaal ander verhaal kan maken.

Wat zou er gebeuren in een stad zonder kinderrechten. De leerlingen maakten er een visionaire film over…

Hoe brengen we kinderrechten onder de aandacht? Een groep kinderen kreeg de opdracht om op één dag tijd zo veel mogelijk kinderrechten voor te stellen.

even geduld….. alle andere films, foto’s en reportages zullen binnen enkele dagen op de website te zien zijn.

Plaats een reactie

Je reactie wordt geplaatst...

Wil je een mail ontvangen als iemand reageert op je bericht?

http://bastabende.be/wp-content/themes/selecta